Close

zakelijke blogs laten schrijven

Wil jij je zichtbaarheid vergroten? Laten zien dat jij de expert bent op jouw vakgebied? En wil je meer knaken verdienen?


Laat dan je zakelijke SEO-blogs schrijven door mij.

Ik schrijf structureel jouw blog waarmee jij meer klanten naar je website krijgt en ze overhaalt tot het klikken op die felbegeerde bestel- of contactknop. 

Wat een zakelijke blog jou oplevert

Tijd. Je hebt het te druk om een blog te schrijven. En geen inspiratie. Bemoei jij je maar met je eigen zaken, dan schrijf ik structureel een blog voor je. 

Online zichtbaarheid. Door de SEO in jouw blogs word jij beter gevonden door de zoekmachine. Je komt eerder bij jouw ideale klant in the picture

In een blog kan jij je kennis en informatie kwijt. Daarmee win je vertrouwen bij de klant en verhoog je je expertstatus. 

Waarom je zakelijke (SEO-)blogs laat schrijven

Internet staat vol met blogs. Veel ondernemers zetten regelmatig een blog online. Zelf heb je nog geen blog, maar je weet dat een blog zichtbaarheid oplevert. Een blog schrijven kost je veel tijd. En inspiratie. Bedenk maar eens relevante onderwerpen. Voor menig ondernemer best een flinke klus.

 

Maar niet voor mij. Ik denk met je mee. Samen maken we een blogschema en geef jij mij de zoekwoorden die je zelf al hebt. En anders doe ik een zoekwoordenonderzoek voor je. Ik schrijf de blogs, verwerk hierin de keywords, optimaliseer de blog zodat je goed gevonden wordt en en lever ze op bij je tijd aan. Het enige dat jij hoeft te doen is lezen en eventueel feedback geven. De definitieve versie mail ik je na een dag toe in een Word-bestand. Zo werkt het ongeveer.  

 

Door het schrijven van blogs, laat je zien dat je kennis hebt van zaken. De lezer krijgt er vertrouwen in dat jij een oplossing hebt voor het probleem. 

 

Zo simpel is het eigenlijk. 

Waarover schrijf ik jouw zakelijke blogs?

Over ontelbare onderwerpen. Meer dan je denkt. Een bloemist blogt over giftige kamerplanten voor huisdieren, een bakker over het verschil tussen glutenvrij en koolhydraatarm brood en een coach over veelvoorkomende oorzaken van een burn-out.

 

De lezer heeft een probleem en jij hebt een oplossing, daar komt het op neer. Jij bent de expert en bij jou moeten we zijn. Bovendien zorgt bloggen ervoor dat je bounce rate (de mensen die kort op je website blijven en snel weer wegklikken) laag blijft.

Bezoekers blijven namelijk langer hangen op je website. Daar wordt Google blij van. 

Binnen een week je blog online

Werkwijze

1.

Kennismaken

Hoera! Je besluit jouw bedrijf goed op de online kaart te zetten. Let’s go! Ik stel je eerst een paar vragen om de opdracht helder te krijgen. Dit doen we per mail of telefonisch, net wat jij wil. Ik wil weten wat het doel is van de blog, of je zelf al zoekwoorden en blogonderwerpen hebt en wie jouw klanten en concurrenten zijn. Daarna ga ik aan de slag met de offerte. Leuk. 

2.

Offerte

Plok. Na een paar dagen drop ik de offerte in je inbox. Hierin vind je de totaalprijs, dus geen verrassingen achteraf. Dit is inclusief communicatie, zoekwoordenonderzoek, schrijven, een feedbackronde en verwerken van aanpassingen. Exclusief plaatsen op je website. Dat laat ik aan jou over. Wist je trouwens dat je een blog gratis krijgt bij tien blogs?

3.

En tikken maar!

Na akkoord van de offerte ga ik voor jou aan de slag. Ik begin met een uitgebreid interview. Ik wil alles weten over jouw business en doelgroep. Misschien heb je zelf al onderwerpen verzameld. Hoe uitgebreider jouw input, hoe betere teksten ik schrijf. Afhankelijk van de lengte en het onderwerp heb ik ongeveer 2-3 dagen nodig om te schrijven. 

4.

Feedback

Je ontvangt de blog(s) in een Word-document. De headers, zoekwoorden, SEO-titel, alinea’s, tussenkopjes, relevante links en call-to-action heb ik dan al in de tekst verwerkt. Kijk het op je gemak na en voorzie de tekst van feedback indien nodig. 

5.

Laatste dingetjes

Nadat ik het document weer retour heb ontvangen, ga ik met jouw feedback aan de slag. Na een paar dagen ontvang je het definitieve document. Je kunt de tekst 1-op-1 overnemen in de admin van je website.  

6.

Factuur

Bam! Een week na ons eerste contact staat jouw nieuwe zakelijke blog online. Volgens afspraak stuur ik de factuur met het bedrag van de offerte. Bel me gerust voor een nieuwe klus!

Tip: hoe consequenter je blogt (1-2x per maand) hoe hoger je scoort bij Google. Just saying.

Vlotte, heldere blogs in jouw tone of voice

Schrijven. Als freelance tekstschrijver woorden vinden voor datgene wat jij wil vertellen. Jouw unieke verhaal omzetten in blogteksten die bij jou passen én bij de klant. Teksten over wat jij te bieden hebt. En over hoe jij de wereld een beetje mooier maakt. Dát is wat ik het liefste doe. Met een grote bak thee en knaagvoer on the side ben ik achter mijn laptop helemaal in mijn nopjes.


Ik schrijf originele, unieke en lekker leesbare blogs. Alsof ze door jou geschreven zijn. 

Veelgestelde vragen

Omdat jij er geen tijd voor hebt, de inspiratie ver te zoeken is en de kennis mist. Jij bent de expert in jouw branche, maar een blog schrijven kost veel tijd. Ik ben een SEO-tekstschrijver met verstand van zakelijke blogs schrijven. In no time schrijf ik voor jou een ijzersterke blog voor je website. Uniek en in de tone-of-voice van jouw business. 

 

Jazeker. 


Door mijn objectieve blik op het onderwerp schrijf ik de tekst gericht voor jouw klant. Zonder poespas, wollig taalgebruik of tunnelvisie. Geen vakjargon, maar wel de taal van jouw klanten. Heldere en doelgerichte teksten dus.


Hoe ik dat doe? Door vooraf een grondig onderzoek te doen naar jouw doelgroep. Wie is je ideale klant, wat is het probleem en hoe los jij dat op? Op basis van deze kennis maak ik een lijst met zoekwoorden en zoektermen. Deze verwerk ik in de tekst, bouw de tekst logisch op, voorzie hem van een dikke vette call-to-action en voilà: daar is jouw knetterende blog.


Met jouw input, mijn grondige onderzoek naar jouw doelgroep en mijn kennis van leesbare, ijzersterke SEO-teksten schrijven, trek jij meer bezoekers naar je website. Win-win-win dus!


Bovendien gaan de blogs pas live nadat jij er uitgebreid naar gekeken hebt. De feedback verwerk ik in de blog. Pas na jouw goedkeuring kan de definitieve versie live. 

Binnen een week na ons eerste contact heb jij de blog in huis en kan hij online. Hoe meer input van jou, hoe sneller en doelgerichter ik de blog kan schrijven. 

Het laten schrijven van een zakelijke blog levert jou tijd, energie en omzet op. Door een blog te plaatsen op je website word je beter gevonden en trek je meer bezoekers naar je site. De kosten van een zakelijke blog zijn dat dubbel en dwars waard. Mijn tarief is €100 ex. btw. per blog van 600-700 woorden. Daarvoor krijg je SEO-proof teksten voor jouw doelgroep, alsof ze door jou geschreven zijn. Inclusief communicatie, zoekwoordenonderzoek, blogplan en een feedbackronde.


Tip: bij 10 blogs krijg je er eentje gratis.

Aan de hand van mijn klantonderzoek maak ik voor jouw een lijst met blogonderwerpen. Dat is onderdeel van het blogplan (of blogkalender). In dat plan vind je een overzicht van welke blog op welk moment geplaatst moet worden. Denk aan een bijzondere gebeurtenis, een nationale dag, een bepaald seizoen of een andere inhaker.


Heb jij zelf onderwerpen waarover ik kan schrijven? Fijn! Ik ontvang ze graag per mail en dan neem ik ze mee in het blogplan. 

Google heeft tijd nodig om jouw blogs te herkennen en als interessant te scoren. Ook wanneer je de juiste SEO toepast in je blog. Om te beseffen dat jij van waarde bent voor jouw doelgroep moet je minimaal één keer per maand gedurende een half jaar een blog posten. Pas dan val je op bij Google helaas. 

Toffe opdrachtgevers

Schrijf ik binnenkort jouw zakelijke blogs?

Zoek je een tekstschrijver die blogs schrijft voor je website? Of heb je een vraag over zakelijke blogs laten schrijven? Laat een bericht achter in het formulier. Ik neem snel contact met je op.