Close
Pen tekstschrijver Sanna

Hoe je met goede teksten jouw vakantiehuis verhuurt

En waarom je ze laat schrijven door een prof

‘Wil jij de teksten schrijven voor onze nieuwe website? We willen het meteen vanaf het begin goed aanpakken’, las ik in mijn mail. Ik werd er blij van. Natuurlijk wil ik jullie websiteteksten schrijven, dacht ik. Een telefoontje later was de deal beklonken en kon ik aan de slag.

 

Deze succesvolle ondernemer – ik noem hem even Jaap – is door de wol geverfd en begrijpt hoe marketing werkt. Hij runt een aantal goedlopende bedrijven in Nederland en heeft voor ‘de lol’ een vakantiehuis in het buitenland gekocht. Om er zelf van te genieten, maar ook om te verhuren.


Of nou ja, vakantiehuis. Het is nog een bouwval, maar de vergunningen zijn binnen en de aannemer is geregeld. Het idee is om er luxe vakantiewoningen van te maken. Romantische infinity pool, sauna in de oude wijnkelder, een hottub om in te bubbelen, de hele rataplan. 

De verbouwing begint binnenkort en zal over een jaar afgerond zijn. Je kan maar beter alles online alvast op orde hebben, is zijn motto. Hoera! Zo is dat. Daarom mag ik de teksten schrijven voor zijn website.


Verplaatsen in de klant

Toevallig ben ik de ideale klant van Jaap. Ik heb een druk leven, twee leuke beroepen en ik snak naar een weekje ontspanning in de zon. Ik hou van reizen, door buitenlandse dorpjes slenteren, nieuwe plekken ontdekken, wijn en enige vorm van luxe. Ik ben geen kampeerder of boulevardflaneerder. Ik ben dé gast die hij zoekt voor zijn vakantiehuis.


En laat dat nou helpen bij het schrijven van teksten. Als tekstschrijver verplaats ik me in de klant van mijn opdrachtgever. Ik wil weten welke (zoek)woorden die klant gebruikt, hoe hij denkt, waar hij ‘last’ van heeft en hoe mijn opdrachtgever zijn klant kan helpen met de oplossing.


Weer die eeuwige zoekwoorden

Ja, en toch zijn ze zo belangrijk. Zie zoekwoorden als broodkruimels die Google leiden naar jouw klant. Zonder zoekwoorden laat Google jouw vakantiehuis niet zien aan je potentiële klant. Mooi balen.


Dus voor alle pagina’s op de website schrijf ik zoekwoorden of zoektermen op. Woorden die resoneren bij in dit geval de rustzoekende levensgenieter die wel een luxe break kan gebruiken. Die niet van lawaaierige stranden houdt, maar bij een huisje met panoramisch uitzicht in de hottub wil zitten met een goed glas lokale wijn.


Die verzamelde zoekwoorden verwerk ik in mijn teksten. Niet te veel en niet te weinig. De klant voelt zich dan aangesproken en zal denken: ‘Hé, dit is precies wat ik zoek, dit heb ik nodig!’. En Google rankt jouw site hoger als de zoekwoorden relevant zijn voor de inhoud van de tekst.


Hatsikidee.

 

Waarom zelf aanrommelen als een tekstschrijver het goed kan?

Teksten schrijven is een vak. Er komt meer bij kijken dan even wat hersenspinsels op papier zetten. En daarom geeft Jaap dit uit handen. Hij is goed in heel veel andere dingen, maar schrijven is gewoon niet zijn ding. 


Een goede tekstschrijver weet namelijk hoe je een prikkelende tekst opbouwt. Met welke woorden hij jouw klant weet te raken en te overtuigen van jouw expertise. Hoe je een logisch verhaal schrijft met een rode draad. Een tekst die jou geld oplevert. 

Goede teksten schrijven is niet jouw vak dus het kost dit veel tijd. Bovendien zit je te veel in de materie en heb je last van een blinde vlek. Een spel- en grammaticafoutje is dan ook snel gemaakt. Tekstschrijvers hebben een objectief oog voor jouw business. Wij stellen vragen waar jouw klant het antwoord op wil weten. En als het onderwerp dan ook nog eens past bij mijn persoonlijke interesse, dan is het helemaal feest.


Dus kwam Jaap bij mij terecht. Door de teksten uit handen te geven, kan hij zich richten op zijn bedrijven. Scheelt hem gedoe, tijd en een hoop stress. Binnenkort is de site klaar, we zijn nog druk aan het finetunen. Casa Balconi, vergeet die naam niet als je graag vakantie viert in luxe en wellness in het mooie Piemonte (Italië).

Nieuwe teksten voor je website nodig? Of wil je beter gevonden worden en structureel een blog laten schrijven? Kom maar bij mij. Ik schrijf webteksten voor ondernemers die al een business hebben staan, maar hun verhaal niet goed onder woorden krijgen. Met een goede bak latte en de nodige knaagvoer on the side ga ik graag voor jou aan de slag.