Close

Waarom je nieuwe teksten laat schrijven voor je website

En waarom je daar niet te lang mee wacht

Jouw website is een online visitekaartje. Vaak het eerste contact met een potentiële klant. In een oogwenk ziet die bezoeker wat jij te bieden hebt. En hoe overtuigend jouw verhaal is. Of niet. En dan haken ze af. Zonde. Slechte teksten kosten je geld. Besteed daarom je website teksten uit aan een tekstschrijver met verstand van structuur, opbouw, taal en overtuigende woorden.

 

Tijd voor nieuwe teksten!

Door de juiste woorden te gebruiken hou je bezoekers langer op je website. Ze lezen door en komen uiteindelijk bij de contact- of bestelbutton. Met jouw webteksten laat je zien dat jij de expert bent op jouw vakgebied. De bezoeker krijgt meer vertrouwen in je bedrijf en gaat uiteindelijk over tot aankoop.

 

Kunnen jouw teksten wel een nieuw jasje gebruiken? Is je aanbod veranderd of merk je dat jouw teksten geen conversie opleveren? Dan is het tijd om nieuwe webteksten te laten schrijven. Hoe eerder je begint met nieuwe, scherpe teksten, hoe beter die potentiële klant je vindt op dat grote wereldwijde web. 


Wacht niet te lang met nieuwe teksten

Google heeft tijd nodig om je website te vinden. En dan nog moet de tekst voldoen aan een aantal eisen om goed zichtbaar te worden bij jouw zoekende potentiële klant. Dus hoe eerder je begint met het herschrijven van je teksten, hoe beter. Denk dan ook aan eens het laten schrijven van een zakelijke blog. Daarmee verhoog je die expertstatus en kun je spelen met woorden waarop jouw klant zoekt.

 

Waarom je website teksten laten schrijven?

Omdat jij er geen verstand van hebt. Simple as that.


Je tuurt al uren naar dat lege Word-document. Spieken bij de concurrent heeft je geen inspiratie opgeleverd en teksten jatten doen we niet. Je komt niet verder dan de woorden ‘passie’, ‘bevlogen’ en ‘visie’. Standaard teksten met holle woorden. Wollige taal, noemen we dat. Containerbegrippen die iedereen gebruikt en waar je dus niet mee opvalt.

 

If you got it, flaunt it!

Wat je wil is opvallen. De rode tulp zijn in een grote bos met witte tulpen. Beter zichtbaar zijn en hoger scoren bij Google. Dat kan met de juiste schrijftechnieken. Een bepaalde tekstopbouw, het plaatsen van call-to-actions op de juiste plaatsen, korte en bondige teksten, noem maar op.

 

Een goede tekstschrijver (moi) begrijpt dat. Webteksten laten schrijven is een vak apart. Je hebt een goed verhaal en je onderneming staat als een huis, maar beschrijf dat maar eens in krachtige woorden. Die bij jou passen, alsof ze door jou zelf zijn geschreven. Teksten die origineel zijn en niet lijken op de teksten van je concurrent. 

En dan ook nog eens SEO-proof zonder dat je dat merkt. Lekker leesbare SEO-teksten die gemakkelijk scannen en gericht zijn op jouw doelgroep.


Een hele kluif dus. Niet jouw ding. Geeft niet, ik schrijf de woorden waar jij over struikelt.

 

Tip: wacht niet te lang!

Lukt het niet om zelf webteksten te schrijven? Besteed het zo snel mogelijk uit. Google heeft tijd nodig om jouw website te vinden en te herkennen. Niet alleen is de juiste content belangrijk, ook flow in je website. Regelmatig bloggen bijvoorbeeld. Je teksten zo nu en dan aanscherpen. Of als je een nieuwe dienst hebt, je teksten aanpassen of vernieuwen. 

Nieuwe teksten voor je website nodig? Of wil je beter gevonden worden en structureel een blog laten schrijven? Kom maar bij mij. Ik schrijf webteksten voor ondernemers die al een business hebben staan, maar hun verhaal niet goed onder woorden krijgen. Met een goede bak latte en de nodige knaagvoer on the side ga ik graag voor jou aan de slag.