Close
Hulp bij zelf schrijven of copywriting

OVER MIJ

JOUW UNIEKE VERHAAL IN STERKE WOORDEN

Schrijven. Woorden vinden voor datgene wat jij wil vertellen. Jouw unieke verhaal omzetten in teksten die bij jou passen én bij jouw klant. Over wat jou drijft, waarvoor je uit bed komt en wat je te bieden hebt. Het verhaal schrijven over hoe jij de wereld een beetje mooier maakt. Dát is wat ik het liefste doe. Met een grote bak thee en knaagvoer on the side ben ik achter mijn laptop helemaal in mijn nopjes.

TEKSTEN VOOR JOUW IDEALE KLANT

Ik schrijf het liefst voor ambitieuze zzp’ers en kleine ondernemers. Ik hou van hun bevlogenheid en enthousiasme. Daarvan krijg ik enorm veel inspiratie en energie. Ik hou van de veelzijdigheid van mijn klanten. Van cateringbedrijf tot coach, musicalactrice en hovenier. Iedereen heeft een verhaal en een boodschap, maar niet iedereen kan dat zelf in de juiste woorden gieten. Ik wel. Ik schrijf de woorden waar jij over struikelt.

 

Tijdens het creatieve proces schrijf ik met zorg jouw teksten. Dat betekent foutloos, gestructureerd en goed opgebouwd. Ik wil dat jij je herkent in de woorden alsof jij ze geschreven hebt. Daarnaast schrijf ik vanuit jouw favoriete klant. Wat voelt hij, wat zoekt hij en waarom moet hij bij jou zijn. Elke opdrachtgever is uniek, dus ook elke tekst. Daarom schrijf ik niet ‘even’ jouw tekst. Ik besteed tijdens het schrijfproces veel liefde en aandacht aan de woorden, de opbouw en de structuur. Het mooiste compliment dat ik na afloop kan krijgen is: ‘Dit is nou precies wat ik wilde zeggen, dit is mijn verhaal!’

 

TEKST & GEBAAR

Tekst & Gebaar bestaat sinds 2012. Het is ontstaan uit mijn twee beroepen: tekstschrijver en tolk Nederlandse Gebarentaal. Als meisje van 14 ging ik naar de bioscoopfilm Children of a lesser God. Tijdens het kijken van de film raakte ik zo in de ban van de gebaren van dove actrice Marlee Matlin, dat ik kort daarna besloot een paar cursussen Nederlandse Gebarentaal te volgen.

 

Na wat andere bezigheden studeerde ik in 2005 als tolk Nederlandse Gebarentaal af aan de Hogeschool van Utrecht. Sindsdien rij ik het halve land door voor de meest uiteenlopende tolkopdrachten. Daarnaast werk ik sinds 2012 als tekstschrijver. Het mooie aan beide beroepen is dat ik een brug vorm tussen twee werelden. De combinatie van het sec doorgeven van een vertaling en mijn creatieve input tijdens het schrijven, vind ik superleuk.

SCHRIJFSPECIALITEIT

Mijn specialiteit is schrijven voor dove en slechthorende ondernemers. Gebarentaal is mijn tweede taal. Ik ben bekend met de dovencultuur en de verschillen tussen het geschreven Nederlands en de Nederlandse Gebarentaal, waardoor ik sneller bij de kern van jouw verhaal kom. Jij vertelt je verhaal in jouw eigen taal en ik zet het voor je om in geschreven Nederlands.

 

Als tekstschrijver hou ik mezelf scherp door regelmatig nieuwe technieken en vaardigheden te leren. Zo volgde ik een cursus ‘Zakelijk Schrijven’, de schrijfcursus ‘Tekst’, de schrijfopleiding ‘Textpert Traject’ en een traject bij een ondernemerscoach ’In 90 dagen een bloeiende praktijk’. Ik schrijf me regelmatig in voor webinars en challenges op het gebied van marketing, sales en schrijven. Daarnaast volg ik op regelmatige basis verplichte bijscholingen voor mijn beroep als tolk Nederlandse Gebarentaal.

POSITIVITEIT EN AARDIG ZIJN VOOR ELKAAR

Wanneer ik aan het einde van de dag mijn laptop dichtklap *plok ga ik het liefst een frisse neus halen. Even uitwaaien bij het Veluwemeer om de hoek of een rondje door de stad. Of op een vrije dag naar het bos voor een stevige wandeling. Mijn hoofd leegmaken van onrustige rommel, zodat er ruimte komt voor jouw verhaal.

 

Ik ben een kat uit de boom-kijker, nuchter, een pietje precies en ik hou niet van harde, onverwachte geluiden als vuurwerk en knetterende brommertjes. Met ‘lekker hip’ kamperen maak je mij ook niet blij. Wel met de zomer, een goeie mop, ontspannen avondjes old time zwetsen met vrienden of samen met de liefste een goeie film kijken. Terschelling is mijn tweede thuis. Op dat eiland kom ik tot rust. Daar komt de innerlijke bird nerd in me los en kan ik me eindeloos verwonderen over mooie vogels, de weidse natuur en de prachtige Waddenzee vanaf de dijk. Positiviteit en aardig zijn voor elkaar vind ik heel belangrijk. Daar hecht ik veel waarde aan in mijn leven. 

 

Heb ik je interesse gewekt? Kan ik iets voor je schrijven of heb je een vraag? Neem gerust contact met me op en dan bespreken we wat ik voor je kan doen. Je vindt me op Facebook, LinkedIn en Instagram

 

Zie ik je daar?