Close

Hi!

Ik ben Sanna Kok, tekstschrijver en blogger. Ik schrijf jouw teksten voor websites en blogs en help jou meer klanten te bereiken door middel van jouw teksten. Tekst & Gebaar is een communicatiebureau voor tekst en gebarentaal. Mijn bureau staat in Harderwijk, maar ik schrijf en tolk voor klanten groot en klein in heel Nederland. 

Sinds 2005 ben ik eigenaar van Tekst & Gebaar wat is ontstaan uit liefde voor twee beroepen: tekstschrijver en tolk Nederlandse Gebarentaal. Het begon allemaal op de basisschool. Ik vond het heerlijk om opstellen te schrijven, maar de feedback van de juf was altijd: ‘Leuk, maar volgende keer iets korter’.  En op mijn rapport stond steevast: ‘Sanna doet het goed op school, maar zit vaak naar buiten te staren.’ Ik fantaseerde over het schrijven van mijn eigen boek later. Het is nu later, maar het boek heb ik nog niet geschreven. Wel verdien ik mijn boterham met het schrijven van mooie teksten.

15 jaar geleden

Ik weet het nog goed, op 15 februari 2005 kreeg ik mijn diploma uitgereikt op de Hogeschool Utrecht en per 1 maart zei ik mijn vaste baan op en ging ik de wereld in als zelfstandig ondernemer.

 

Vers afgestudeerd en met alleen stage-ervaring, reed ik voor mijn eerste echte opdracht naar het noorden van het land. Met een kvk-nummer, klotsende oksels, het dikke stedenboek van de ANWB op schoot en amper een idee van waar ik terecht zou komen. Nu 15 jaar later rij ik nog steeds het hele land door voor tolkopdrachten en tekstbesprekingen. Lang leve navigatiesystemen en airco. En taart, want 15 jaar zzp-schap moet gevierd worden natuurlijk!

Liefde voor tekst

Teksten schrijven als freelancer doe ik sinds 2010. Dit is ontstaan uit passie voor taal en liefde voor schrijven. In de loop der jaren heb ik verschillende opleidingen en trainingen daarin gevolgd. Ik volgde o.a. een cursus SEO-optimalisatie, een cursus redigeren bij schrijfster Chinouk Thijssen, verschillende opfriscursussen blogs schrijven, de cursus Spelling en Grammatica Intensief bij LOI en de cursus Zakelijk Schrijven aan de Hogeschool Utrecht. In de afgelopen tien jaar schreef ik talloze blogs voor vaste klanten van verschillende blogservices. Daarnaast schrijf en corrigeer ik teksten voor websites, folders, persberichten en nieuwsberichten. meer over mij en mijn werk vind je op Instagram.

Heb je een vraag?

Zijn er nog dingen die ik niet verteld heb, maar die je wel graag wilt weten? Of heb je een tolk- of tekstgerelateerde vraag? Neem gerust contact met me op!