Close

Broekspijp

In de jaren 70-80 stond ik als klein meisje verscholen achter de wijde broekspijp van mijn lange, lieve vader. Of ik was op de manege, waar ik urenlang bezig kon zijn met het borstelen van paarden en het uitmesten van de stal. Ik was erg verlegen en maakte niet graag contact met andere mensen. 

 

Ik heb een heerlijke jeugd gehad met ouders die stapelgek op me waren, maar ik zat het liefst urenlang boven op mijn kamer. Daar schreef ik meisjesverhalen over paarden en reizen. Ik verzon de wildste avonturen en maakte de mooiste reisplannen. Op de basisschool schreef de juf steevast in mijn rapport: ‘Sanna doet het goed op school, maar zit vaak naar buiten te staren.’ In mijn hoofd aan de andere kant van de wereld of midden in het plot van mijn nieuwe ‘boek’. 

 

Inmiddels ben ik achter die broekspijp vandaan en sta ik sterk en zelfverzekerd in het leven. Hoe ik dat gedaan heb? Door dingen te doen die ik eigenlijk niet durf. Door mijn grenzen te verleggen en te staan voor mijn idealen. 

Gebarentaal

Na het zien van de film Children of a Lesser God, begin jaren 80, was ik gefascineerd door de gebarentaal. Ik deed eerst een basis- en vervolgcursus en besloot de opleiding tot tolk gebarentaal te volgen. Op 15 februari 2005 studeerde ik af aan de Hogeschool van Utrecht als tolk Nederlandse Gebarentaal. Per 1 maart 2005 nam ik ontslag bij mijn werkgever en vroeg ik een kvk-nummer aan. Met klotsende oksels en het dikke, onhandige ANWB-stedenboek op schoot reed ik naar mijn eerste tolkopdracht. Een heerlijke tijd was dat. En nog!

Tekst & Gebaar

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Mijn liefde voor taal en schrijven, begon na een paar jaar weer te kriebelen. Ik besloot opleidingen en trainingen te volgen op het gebied van marketing, schrijven en de Nederlandse taal. Ik volgde de opleiding Zakelijk Schrijven op de Hogeschool en een training SEO-teksten schrijven. In 2012 registreerde ik Tekst & Gebaar bij de Kamer van Koophandel. 

 

Inmiddels heb ik opnieuw een training in SEO gevolgd, een training Salesfunnels, een 90-dagen traject bij een business coach, verscheidene trainingen m.b.t. marketing(teksten) en Instagram trainingen. Momenteel volg ik een verdiepende schrijftraining en start ik binnenkort met een interessant en leerzaam schrijftraject bij Bureau Rachel &Co. Ik vind het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen in mijn schrijfvaardigheden. 

Mijn motto is: je bent nooit te oud om te leren!

 

 

Missie

Het is mijn missie om jou als ondernemer te helpen met het schrijven van betere teksten waarmee jij je ideale klant aantrekt. Ik wil dat jouw ideale klant zich aangesproken voelt en een zucht van herkenning slaakt, omdat hij bij jou eindelijk vindt wat hij zoekt. Ik zou willen dat jij schrijft vanuit een betere flow, met meer gemak en meer zelfverzekerdheid. 

 

Hoe ik dat doe? Ik schrijf in heldere, duidelijke taal. Vlotte teksten met afwisselend korte, actieve en langere zinnen. Zinnen die de lezer bij de tekst houden, die overtuigen en die blijven hangen. Ik heb een hekel aan wollig taalgebruik en containerbegrippen, aan ‘wat bedoel je nou eigenlijk te zeggen’-teksten. Daarom doe ik een uitgebreide briefing. Om zo goed mogelijk tot de kern van jouw verhaal te komen. 

Schrijfervaring

Blogger en redactie

Ik heb talloze blogs geschreven bij verschillende blogbureau’s. Voor een webshop in herenkleding, paardensupplementen, gezellige sokken, scootmobiels en bedden. Voor een bouwkundig adviesbureau en virtueel assistent. Zeer uiteenlopend, maar daarom heel leerzaam. Bij de blogbureau’s heb ik de basisprincipes van SEO-bloggen geleerd en van daaruit voor verschillende bedrijven structureel mogen bloggen.

Sinds 2013 schrijf ik voor de redactie van een prachtig projectbureau nieuwsberichten, artikelen en verhalen voor de online nieuwssite en een geprint magazine. 

 

Copywriter

Daarnaast schrijf ik teksten voor ambitieuze ondernemers die een nieuwe website bouwen of hun huidige webteksten uit het stof halen en een nieuw jasje willen geven. 

Waar bij mij de woorden vaak gemakkelijk uit mijn vingers rollen, zie ik dat veel mensen worstelen met hun teksten. Ondernemers die prachtige, waardevolle dingen te melden hebben, maar dat niet doen omdat ‘taal zeg maar niet hun ding is’. 

 

Schrijfcoach

In de loop der jaren merkte ik dat ik het liefste werk met ondernemers die al een website hebben, maar niet meer tevreden zijn met de inhoud of het resultaat. Het productaanbod is veranderd, de visie is verschoven, het ontbreekt aan tijd om teksten aan te passen, er staan feitelijke onjuistheden in de tekst of het is tijd voor een professionelere uitstraling. 

 

Van dat soort opdrachten ga ik ‘aan’ en maakt mijn hart een sprongetje. Zodra er een nieuwe opdracht binnenkomt en ik de oude website heb bekeken, gaat het meteen ratelen in mijn bovenkamer.

Mijn visie

Een goede tekst ontstaat pas wanneer jij weet wie je zelf bent en wie je ideale klant is. Door de juiste woorden te gebruiken, zet je jezelf in de markt en bereik je de klant. Zelfs een kleine toevoeging of weglating kan al een groot verschil maken. 

Random facts over mij

Opgegroeid in de jaren 80-90 in de klei van het Zuid-Hollandse platteland bij Schoonhoven. Met mijn ouders fietsten we over uitgestrekte, winderige polderpaadjes van het ene dorp naar het andere om kaas of een ijsje te halen. Onderweg wilde ik stoppen bij iedere koe, paard of schaap om te aaien en gras te geven. Ik wilde namelijk dierenarts worden. En iedere week fietste ik door weer en wind naar de paardenmanege 10 km verderop in het gehucht Vlist. Altijd met de haren door de wind, heeft mij de ‘niet lullen, maar poetsen’-mentaliteit opgeleverd. En de liefde voor dieren en de natuur. 

 

Waar ik echt gelukkig van word, is van reizen. Ontdekken wat er aan de andere kant van de stads-, provincie- of landsgrens is. Ik ben een rasechte huismus en ik hou van mijn stadje, maar van mijn spiegelreflexcamera in mijn rugzak het vliegtuig instappen word ik ook heel blij. 

 

Die reizen waar ik als kind over droomde, heb ik later allemaal gemaakt. Een treinreis tussen Moskou en St. Petersburg, twee keer Nieuw-Zeeland (voor de liefde), de feestdagen in Costa Rica, gedoken bij Malta, een persoonlijke ontdekkingsreis op Ibiza, Songkran en Loi Krathong gevierd in Thailand, voor tolkwerk naar Slovenië en Bosnië en twee keer op een brommer Bali ontdekt. 

 

Maar waar ik het allerliefste ben, is gewoon hier op Terschelling. Op dit prachtige Waddeneiland kom ik tot rust en schrijf ik de mooiste teksten. Eilandzanger Hessel zong erover: ‘Je moet wel door en door verwend zijn, om hier te mogen wonen’ en daar ben ik het roerend mee eens.

 

Meer weten?

Zijn er nog dingen die ik niet heb verteld? Of heb je vraag over je (web)tekst? 

Neem gerust contact met me op! Je vindt me op Facebook, LinkedIn en Instagram


Zie ik je daar?