Close

Websiteteksten laten schrijven

Je hebt nieuwe teksten nodig voor je website. Teksten die jouw verhaal vertellen. Maar die ook overtuigen, niet te pusherig overkomen, SEO-proof zijn én creatief. Poeh.

 

Juist. Een hele kluif.

 

Maar niet voor mij. Laat mij jouw nieuwe websiteteksten maar schrijven. Ik schrijf teksten waarmee je gevonden wordt, die lekker leesbaar zijn en die jouw klanten aanzetten tot actie. 

 

De voordelen van websiteteksten laten schrijven

In je webteksten schrijf je wie je bent, wat je doet en wat jij jouw klant te bieden hebt. Zelf die teksten schrijven is a hell of a job. Je hebt je verhaal wel helder, maar de vertaling naar de juiste woorden met de juiste opbouw lukt je simpelweg niet. Of je hebt er geen tijd voor. Want in goede teksten schrijven gaat behoorlijk wat tijd zitten.


Stop dus maar met turen naar die knipperende cursor op je smetteloze, witte Word-document. Zonde van je tijd. 


Ik ben een freelance tekstschrijver en schrijf lekker leesbare teksten. Originele en unieke teksten, SEO-proof en alsof ze door jou zelf geschreven zijn. Dus in jouw tone of voice. 

"Mijn woorden in een
mooi jasje tekst"

'Als je zelf niet taalgevoelig bent, is het heerlijk dat iemand dat overneemt. Sanna schreef de teksten voor mijn nieuwe website. Ze levert kwaliteit waarbij ze rekening houdt met de boodschap die iemand wil vertellen. Heel prettig vond ik de snelle reacties op onze vragen betreffende de tekst.'
Hélène Thomassen - PITT Culemborg

Alles wat een goede tekst nodig heeft

Het schrijven van je eigen verhaal is voor veel ondernemers een ingewikkelde klus. Ik schrijf de woorden waar jij over struikelt. Geen wollige taal of een hoog bla-gehalte. Heldere en overtuigende teksten waarmee jij jouw bedrijf in the picture zet. 

 

Van verhaal in je hoofd tot tekst op jouw website

We beginnen met een stevige briefing. Online of offline, wat jij wilt. Ik vraag je het hemd van het lijf. Naar je verhaal en klanten. Maar ook je USP’s, je branche en je diensten of producten. Ik wil weten wat jouw kernwaarden zijn en hoe jij je je klanten aanspreekt. Wat zij zoeken en wat jij hen te bieden hebt. Misschien heb je zelf al zoekwoorden? En anders doe ik een zoekwoordenonderzoek voor je. 

 

 

Die input giet ik in sterke, overtuigende én lekker leesbare zinnen. Ik zorg voor een sterke tekstopbouw, heldere structuur, voorzie ze van H1 en H2 koppen, buttonteksten, teksten die oproepen tot actie  en gebruik die zoekwoorden. Het is de bedoeling dat jouw potentiële klant in deze teksten de oplossing vindt. De teksten zet je zelf in je website. Laat Google verder het werk maar doen. 

Schrijf ik binnenkort jouw websiteteksten?

Schrijven. Als freelance tekstschrijver woorden vinden voor datgene wat jij wil vertellen. Jouw unieke verhaal omzetten in teksten die bij jou passen én bij de klant. Teksten over wat jou drijft, waarvoor je uit bed komt en wat je te bieden hebt. Het verhaal schrijven over hoe jij de wereld een beetje mooier maakt. Dát is wat ik het liefste doe. Met een grote bak thee en knaagvoer on the side ben ik achter mijn laptop helemaal in mijn nopjes. 

 

Waarom Tekst & Gebaar:

Mijn werkwijze

Van eerste mailtje tot splinternieuwe teksten online. En dat in twee-drie weken.

1.

Kennismaken

Hallo! Je zoekt een tekstschrijver voor jouw websiteteksten. Tof. Gaan we iets moois van maken. In dit gesprek hoor ik graag wat jij wilt en bespreken wat ik denk dat jij nodig hebt. We bespreken de deadline, de globale kosten en of jij input hebt voor mij of niet. Alle info die ik nodig heb voor de offerte. 

2.

Offerte

Plok. Na een paar dagen drop ik de offerte in je inbox. Hierop vind je de totaalprijs, voor the whole shabang. Van begin tot oplevering van de teksten. Alles wat ik daarvoor doe heb ik voor je op een rijtje gezet. En ik leg je uitgebreid uit wat je krijgt voor dat geld en wat het je oplevert. Geen verrassingen. Zo weten we allebei waar we aan toe zijn. 

3.

En tikken maar!

Na akkoord van de offerte ga ik voor jou aan de slag. Ik begin met een uitgebreid interview. Online of offline, net wat je wilt. Ik vraag je het hemd van het lijf. Waar sta je voor, wie is je klant, waarom moet die klant bij jou zijn, hoe wil je de bezoeker van je website aanspreken? En nog tig andere vragen. Die input heb ik nodig om voor jouw scherpe teksten te schrijven. Hoe uitgebreider jouw input, hoe betere teksten ik schrijf. 

4.

Feedback

Ik heb ongeveer drie weken nodig om jouw teksten te schrijven. Nadat ik klaar ben, stuur ik eerst een concepttekst in Word. Kan jij er lekker op je gemak naar kijken. Je voorziet het document van feedback. Aanvullingen of veranderingen, net wat nodig is om het jouw tekst te maken. Binnen een week ontvang ik de tekst terug en zet ik de puntjes op jouw i. 

5.

Laatste dingetjes

Tot slot stuur ik je de definitieve teksten toe. Deze zet jij of je webdesigner in de admin van je website. Zodra ze op je website verwerkt zijn, ontvang ik graag een link waar ik nog één keer kritisch naar de teksten kan kijken. Ik check of alles op de juiste plaats staat en of er geen foutjes ingeslopen zijn. 

6.

Factuur

Bam! Binnen een maand na ons eerste contact staan jouw nieuwe websiteteksten online. Volgens afspraak volgt dan de factuur. Bel me gerust voor een nieuwe klus!

Veelgestelde vragen

Dat hangt een beetje van mijn agenda af, maar het kan al binnen een maand. Soms eerder. Ik pak jouw mail met offerteaanvraag direct op. Binnen een dag heb jij een offerte in je mailbox. Daarna kan het snel gaan. We plannen een afspraak voor een briefing, ik ga met de teksten aan de slag, vraag na het schrijven om feedback, verwerk jouw opmerkingen en klaar. 

Tijdens de uitgebreide briefing vraag ik je het hemd van het lijf. Dat kan telefonisch, via beeldbellen of ik kom langs. Ik wil alles weten over je bedrijf. Welke service of dienst verleen je en hoe onderscheidt je je? Ik wil weten wie je klanten zijn, met welk probleem zij rondlopen en hoe jij dat kan oplossen. Verder wil ik weten in welke stijl ik de teksten moet schrijven en of er bepaalde aspecten wel of juist niet terug moeten komen in de teksten. Alles wat mij helpt om vlotte, overtuigende teksten te schrijven zonder jou regelmatig te moeten storen. Hoe meer input van jou tijdens de briefing, hoe beter. 

Goede vraag. Er zijn heel veel tekstschrijvers, maar we hebben allemaal onze expertise. Ik ben een kei in teksten schrijven voor nieuwe of verbouwde websites van kleine, enthousiaste ondernemers. Van homepage en over ons-pagina, tot de salespagina’s, blogs en nieuwsbrieven. Alles wat komt kijken om jouw bedrijf online op de kaart te zetten. 

Korte lijnen (alleen die met mij), informeel contact, snelle reacties op jouw vragen  en oog voor jouw bedrijf en klant maken mij als tekstschrijver uniek. 

Tijdens de briefing staan we ook uitgebreid stil bij de tone of voice van jouw bedrijf. Hoe wil jij de klant aanspreken, welke stijl past bij je bedrijf? Het is jouw verhaal, dus jij bepaalt ook de stijl. Alsof de teksten door jou geschreven zijn. Na het schrijven van de concepttekst krijg je ruim de tijd om deze goed na te lezen en te voorzien van feedback. Vul gerust aan, voeg toe, haal weg en ik pas het aan in de definitieve versie. Er gaat dus niks online zonder jouw goedkeuring. 

Jazeker! Een zoekwoordenonderzoek is bij de pakketprijs inbegrepen. Voordat ik begin met schrijven verzamel ik zoekwoorden en zoektermen. Dat zijn de woorden die jouw klant intypt in de zoekbalk van Google. Je wilt dat jouw site goed gevonden wordt door die zoekende klant, dus verwerk ik die woorden op verschillende plekken in de tekst. Ik zoek ook uit welke woorden goed scoren bij Google. 

In een Word-document. De opmaak verwerk ik in de teksten, dus die neem jij of je webdesigner over. 

Taart! En genieten van je nieuwe websiteteksten. Eindelijk is je verhaal, je product of dienst gegoten in een lekker leesbare tekst die klanten overtuigen van jouw expertise. 

Nadat ik de definitieve teksten heb gestuurd, maak ik de factuur. Die stuur ik je een paar dagen later op. Wil je die binnen 14 dagen betalen? Ik stuur je ook een link voor een review op Google en LinkedIn. Je helpt mij en andere klanten hier enorm mee. Alvast dank! 

Alles. Van eerste contact tot oplevering van de teksten en alles ertussenin. Dus de offerte (en factuur, grapje), alle communicatie tussen jou en mij, het verzamelen van input, mijn (SEO-)vooronderzoek, het schrijfwerk, een feedbackronde, alles. Zo weten we allebei waar we aantoe zijn. Geen verrassingen, alles helder. 

Toch nog een vraag?

Bel 06-250586240 of klik op de button voor mijn contactgegevens.

Toffe opdrachtgevers

Webteksten laten schrijven?

Heeft jouw website nieuwe teksten nodig? Rommel je maar wat aan op je website of heb je een vraag? Ik help je graag. Laat een bericht achter in het formulier en ik neem snel contact met je op.