Close

Websiteteksten laten schrijven

Het verhaal zit wel in je hoofd, maar komt niet lekker op papier.

Ik schrijf jouw nieuwe websiteteksten waarmee je luid en duidelijk jouw klant laat weten wat jij ze te bieden hebt.

Je hebt nieuwe teksten nodig voor je website. Teksten die jouw verhaal vertellen, je productie of dienst verkopen. Maar die ook overtuigen, niet te pusherig overkomen én origineel zijn.


Daar heb je dus echt even zin in, tijd voor en al helemaal geen idee van hoe dit aan te pakken.

Een hele kluif dus. 

Maar niet voor mij. Laat mij jouw nieuwe websiteteksten maar schrijven. Ik schrijf teksten waarmee je gevonden wordt, die lekker leesbaar zijn en die jouw klanten aanzetten tot actie

De voordelen van websiteteksten laten schrijven

In je webteksten schrijf je wie je bent, wat je doet en wat jij jouw klant te bieden hebt. Zelf die teksten schrijven is a hell of a job.

 

Je hebt je verhaal wel helder, maar de vertaling naar de juiste woorden met de juiste opbouw lukt je simpelweg niet. Of je hebt er geen tijd voor. Want in goede teksten schrijven gaat behoorlijk wat tijd zitten.

 

Laat je webteksten schrijven door een professioneel tekstschrijver.

 

Ik ben een freelance tekstschrijver en schrijf vlotte, overtuigende webteksten. Origineel en uniek, gebaseerd op jouw verhaal. Alsof ze door jou zelf geschreven zijn. Dus in jouw tone of voice. 

 

"Mijn woorden in een
mooi jasje tekst"

'Als je zelf niet taalgevoelig bent, is het heerlijk dat iemand dat overneemt. Sanna schreef de teksten voor mijn nieuwe website. Ze levert kwaliteit waarbij ze rekening houdt met de boodschap die iemand wil vertellen. Heel prettig vond ik de snelle reacties op onze vragen betreffende de tekst.'
Hélène Thomassen - PITT Culemborg

Alles wat een goede tekst nodig heeft

Het schrijven van je eigen verhaal is voor veel ondernemers een ingewikkelde klus. En dat snap ik, want vertel maar eens kort en bondig over de kern van jouw bedrijf. Veel ondernemers vinden het lastig om onder woorden te brengen waar ze voor staan, wat hun onderscheidend vermogen is en wat zij concreet de klant kunnen bieden. 

 

Van verhaal in je hoofd tot tekst op jouw website

We beginnen met een stevige briefing. Online of offline, wat jij wilt. Ik vraag je het hemd van het lijf. Naar je verhaal en klanten.

 

Maar ook je USP’s (onderscheidend vermogen), je branche en je diensten of producten. Ik wil weten wat jouw kernwaarden zijn en hoe jij je je klanten aanspreekt. Wat zij zoeken en wat jij hen te bieden hebt. Ik zorg dat dit naadloos op elkaar aansluit.

 

Die input giet ik in sterke, overtuigende én lekker leesbare zinnen. Ik zorg voor een slimme tekstopbouw, heldere structuur, voorzie de teksten van H1 en H2 koppen en uitnodigende buttonteksten.

 

Het is de bedoeling dat jouw potentiële klant in deze teksten zijn of haar oplossing vindt voor het probleem.

 

De teksten zet je zelf op je website. Laat Google verder het werk maar doen. 

Schrijf ik binnenkort jouw websiteteksten?

Schrijven. Als freelance tekstschrijver woorden vinden voor datgene wat jij wil vertellen. Jouw unieke verhaal omzetten in teksten die bij jou passen én bij de klant. Teksten over wat jou drijft, waarvoor je uit bed komt en wat je te bieden hebt. Het verhaal schrijven over hoe jij de wereld een beetje mooier maakt. Dát is wat ik het liefste doe. Met een grote bak thee en knaagvoer on the side ben ik achter mijn laptop helemaal in mijn nopjes. 

 

Waarom Tekst & Gebaar:

Aan de slag!

Van eerste mailtje tot splinternieuwe teksten online. En dat in twee-drie weken.

In een (telefoon)gesprek bespreken we wat jij nodig hebt. Don’t worry, soms is het onder woorden brengen van een hulpvraag een lastige klus. Dat snap ik. Daarom stel ik een paar stevige vragen. Wie ben je, wat doe je en waarom koos je voor dit product of deze dienst?

 

Die laatste vraag tackelt als het goed is jouw onderscheidend vermogen. En anders vraag ik door. Net zolang tot we boven tafel hebben wat jouw unique selling point is. Hoe meer input, hoe meer on point de teksten worden. 

 

Daarna is het even stil op de radar. Dan wiebelen mijn tiktengels over het toetsenbord en giet ik jouw verhaal in een mooie, sprekende tekst. Werk je samen met een webdesigner? Dan zet ik in overleg de teksten in een wireframe. Beeld en tekst komen dan mooi samen. Ineens komt er leven in jouw website. 

 

Na een of twee feedbackrondes waarin ik de puntjes op de i zet, is de tekst van jou. Klaar om online te zetten en jouw ideale klant te bereiken. 

Veelgestelde vragen

Dat hangt een beetje van mijn agenda af, maar het kan al binnen een maand. Soms eerder. Ik pak jouw mail met offerteaanvraag direct op. Binnen een dag heb jij een offerte in je mailbox. Daarna kan het snel gaan. We plannen een afspraak voor een briefing, ik ga met de teksten aan de slag, vraag na het schrijven om feedback, verwerk jouw opmerkingen en klaar. 

Tijdens de uitgebreide briefing vraag ik je het hemd van het lijf. Dat kan telefonisch, via beeldbellen of ik kom langs. Ik wil alles weten over je bedrijf. Welke service of dienst verleen je en hoe onderscheidt je je? Ik wil weten wie je klanten zijn, met welk probleem zij rondlopen en hoe jij dat kan oplossen. Verder wil ik weten in welke stijl ik de teksten moet schrijven en of er bepaalde aspecten wel of juist niet terug moeten komen in de teksten. Alles wat mij helpt om vlotte, overtuigende teksten te schrijven zonder jou regelmatig te moeten storen. Hoe meer input van jou tijdens de briefing, hoe beter. 

Goede vraag. Er zijn heel veel tekstschrijvers, maar we hebben allemaal onze expertise. Ik ben een kei in teksten schrijven voor nieuwe of verbouwde websites van kleine, enthousiaste ondernemers. Van homepage en over ons-pagina, tot de salespagina’s, blogs en nieuwsbrieven. Alles wat komt kijken om jouw bedrijf online op de kaart te zetten. 

Korte lijnen (alleen die met mij), informeel contact, snelle reacties op jouw vragen  en oog voor jouw bedrijf en klant maken mij als tekstschrijver uniek. 

Tijdens de briefing staan we ook uitgebreid stil bij de tone of voice van jouw bedrijf. Hoe wil jij de klant aanspreken, welke stijl past bij je bedrijf? Het is jouw verhaal, dus jij bepaalt ook de stijl. Alsof de teksten door jou geschreven zijn. Na het schrijven van de concepttekst krijg je ruim de tijd om deze goed na te lezen en te voorzien van feedback. Vul gerust aan, voeg toe, haal weg en ik pas het aan in de definitieve versie. Er gaat dus niks online zonder jouw goedkeuring. 

Jazeker! Een zoekwoordenonderzoek is bij de pakketprijs inbegrepen. Voordat ik begin met schrijven verzamel ik zoekwoorden en zoektermen. Dat zijn de woorden die jouw klant intypt in de zoekbalk van Google. Je wilt dat jouw site goed gevonden wordt door die zoekende klant, dus verwerk ik die woorden op verschillende plekken in de tekst. Ik zoek ook uit welke woorden goed scoren bij Google. 

In een Word-document. De opmaak verwerk ik in de teksten, dus die neem jij of je webdesigner over. 

Taart! En genieten van je nieuwe websiteteksten. Eindelijk is je verhaal, je product of dienst gegoten in een lekker leesbare tekst die klanten overtuigen van jouw expertise. 

Nadat ik de definitieve teksten heb gestuurd, maak ik de factuur. Die stuur ik je een paar dagen later op. Wil je die binnen 14 dagen betalen? Ik stuur je ook een link voor een review op Google en LinkedIn. Je helpt mij en andere klanten hier enorm mee. Alvast dank! 

Alles. Van eerste contact tot oplevering van de teksten en alles ertussenin. Dus de offerte (en factuur, grapje), alle communicatie tussen jou en mij, het verzamelen van input, mijn (SEO-)vooronderzoek, het schrijfwerk, een feedbackronde, alles. Zo weten we allebei waar we aantoe zijn. Geen verrassingen, alles helder. 

Toffe opdrachtgevers

Webteksten laten schrijven?

Heeft jouw website nieuwe teksten nodig? Rommel je maar wat aan op je website of heb je een vraag? Ik help je graag. Laat een bericht achter in het formulier en ik neem snel contact met je op.