Close

Auteur: Sanna Tekst & Gebaar | datum: 07-06-2021

5 redenen waarom jij een tekstschrijver nodig hebt

Ik weet wel waarom je er eentje nodig hebt, een tekstschrijver dus. Ook als je heel graag zelf je blogs schrijft en moeite hebt met het schrijven van een nieuwsbrief. Want laten we eerlijk zijn: zijn dit de acties die meteen nieuwe klanten opleveren?

 

Op lange termijn misschien wel, maar als ondernemer heb je meer te doen dan teksten schrijven. Je hebt een bedrijf te runnen, klanten te helpen, werken aan naamsbekendheid en nog een miljardmiljoen andere dingen meer. Dus waarom zou je dan die teksten niet parkeren bij een tekstschrijver?

 

Nog niet overtuigd? Ik geef je 5 redenen om je tekstwerk lekker uit handen te geven.


Reden 1: Een fijn stukkie tekst

Oké, je kan best een aardig stukje schrijven, maar een tekstschrijver schrijft nét even wat vlotter (sorry). Een goede tekstschrijver schrijft een heldere tekst. Geen wollig taalgebruik of passieve zinnen en saaie lappen. Nee, een tekstschrijver gebruikt synoniemen en valt niet in herhaling. Die schrijft prettige, leesbare teksten met een logische opbouw. Jij kan schrijven, maar een tekstschrijver kan het beter 😉

 

Reden 2: SEO. SEE-EE-EE-OO!

Zoals jij knalt in jouw business, zo doet Tekst & Gebaar dat met teksten schrijven. Met een puik stukje tekst ben je er nog niet. Althans, niet op je website, nieuwsbrief of blog. Je wilt natuurlijk ook nog gevonden worden door je favoriete klant. Daarvoor pas je zoekmachineoptimalisatie toe (SEO). Een goede tekstschrijver begrijpt dat je dan niet alleen voor Google schrijft, maar ook voor je klant. En dat is niet altijd makkelijk. Gelukkig is daar die goede tekstschrijver met een eigen tone-of-voice, maar ook verstand van SEO. Win-win dus.

 

Reden 2a: Zichtbaarheid bij jouw ideale klant

Even nog over die SEO: een beetje tekstschrijver gebruikt woorden die jouw ideale klant ook gebruikt. Je moet het zo zien: die klant typt woorden of een zin in de zoekbalk van Google en krijgt dan een hele rits resultaten. Daar wil jij tussen staan. Het liefst bovenaan en sowieso op de eerste pagina. Toch? Dat is SEO. Slimme technieken om Google te kietelen en ervoor te laten zorgen dat hij je bovenaan zet. 


Maar kijk uit: te veel van die zoekwoorden en je wordt gestraft. Keyword stuffing heet dat. Daar heeft meneertje Google een hekel aan. Een beetje tekstschrijver weet precies hoe het zit met dat ingewikkelde SEO.

 

Reden 3: Schrijven, gatver.

De beste reden om iets niet te doen, is simpelweg dat je geen zin hebt. Beetje grijs gebied en een soort van taboe, maar waarom zou je iets doen waar je helemaal geen motivatie voor kan opbrengen? Terwijl een ander het een heerlijke klus vindt? Als ondernemer moet je al zo veel. Dus geef lekker uit handen, die teksten. Kan jij doen waar je goed in bent en typ ik dat verhaal van jou in heldere woorden. Worden we allebei blijer van.

 

Reden 4: Een goede tekstschrijver heeft een frisse blik 

Je hebt een fantastische business. Je raakt er maar niet over uitgepraat. Na diverse opleidingen hou je je kennis up-to-date met verschillende workshops en trainingen. Je bent een professional op jouw gebied. Gedreven en je weet precies wat er speelt in de markt.


Ding dong! Alarmbel. Tunnelvisie op de loer. De kans is groot dat je zó veel van je product of dienst afweet, dat je verzandt in vakjargon. En van vakjargon krijgt jouw klant jeuk. En ik ook. Dus laat Tekst & Gebaar lekker die blog schrijven of dat nieuwsbericht. Dan weten we zeker dat het overkomt bij jouw doelgroep.

 

Reden 5: Rode lap

En ja… natuurlijk is de allerbelangrijkste reden dat jij met sterke, overtuigende teksten dik geld gaat verdienen. Een helder verhaal werkt bij jouw klanten als een rode lap op een stier. Een tekstschrijver neemt die klant mee in jouw verhaal en sleurt hem of haar als het ware naar die bestelknop. Hatselfats.


Keertje proberen en no strings attached? Stuur een mail naar sanna@tekstengebaar.nl. Ik weet zeker dat je overstag gaat. Wedden?

Je las een blogartikel van Tekst & Gebaar. Mijn naam is Sanna en ik ben tekstschrijver en tolk Nederlandse Gebarentaal. Vind je het leuk om meer schrijftips te ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.

 

Mijn diensten

 

Tekstschrijver:

Moeten jouw teksten op je website nodig worden afgestoft? Of heb je een nieuwe website en zoek je een tekstschrijver? Ik schrijf graag jouw teksten

 

Teksten redigeren:

Liever even sparren over jouw zelfgeschreven teksten of zoek je een redacteur die jouw teksten redigeert? Doe ik graag voor je!

Rommel je maar wat aan met je teksten? En heb je het gevoel dat het allemaal wel wat strakker en professioneler mag? Download dan mijn 5 gratis schrijftips.