Close

5 redenen waarom jij een goede tekstschrijver nodig hebt

Je hebt een bedrijf te runnen, klanten te helpen, werken aan naamsbekendheid en nog een miljardmiljoen andere dingen meer. Dus waarom zou je dan die teksten niet parkeren bij een tekstschrijver?

 

Ik geef je 5 redenen om je tekstwerk lekker uit handen te geven.


Reden 1: Een fijn stukkie tekst

Oké, je kan best een aardig stukje schrijven, maar een tekstschrijver schrijft nét even wat vlotter (sorry). Een goede tekstschrijver schrijft een heldere tekst. Geen wollig taalgebruik of passieve zinnen en saaie lappen. 


Een tekstschrijver gebruikt synoniemen en valt niet in herhaling. Die schrijft prettige, leesbare teksten met een logische opbouw. Jij kan schrijven, maar een tekstschrijver kan het beter. 

 

Reden 2: SEO. SEE-EE-EE-OO!

Zoals jij knalt in jouw business, zo doet Tekst & Gebaar dat met teksten schrijven. Met een puik stukje tekst ben je er nog niet. Althans, niet op je website, nieuwsbrief of blog. Je wilt natuurlijk ook nog gevonden worden door je favoriete klant. Daarvoor pas je zoekmachineoptimalisatie toe (SEO). 


Een goede tekstschrijver begrijpt dat je dan niet alleen voor Google schrijft, maar juist voor je klant. En dat is niet altijd makkelijk. Gelukkig is daar die tekstschrijver met een eigen tone-of-voice, maar ook verstand van SEO. Win-win dus.

 

Reden 2a: Zichtbaarheid bij jouw ideale klant

Even nog over die SEO: een beetje tekstschrijver die zich bezig houdt met websiteteksten, gebruikt woorden die jouw ideale klant ook gebruikt. Je moet het zo zien: die klant typt woorden of een zin in de zoekbalk van Google en krijgt dan een hele rits resultaten. Daar wil jij tussen staan. Het liefst bovenaan en sowieso op de eerste pagina. 


Toch? 


Dat is SEO. Slimme technieken om Google te kietelen en ervoor te laten zorgen dat hij je bovenaan zet. 


Maar kijk uit: te veel van die zoekwoorden en je wordt gestraft. Keyword stuffing heet dat. Daar heeft meneertje Google een hekel aan. Een beetje tekstschrijver weet precies hoe het zit met dat ingewikkelde SEO.

 

Reden 3: Schrijven, gatver.

De beste reden om iets niet te doen, is simpelweg dat je geen zin hebt. Beetje grijs gebied en een soort van taboe, maar waarom zou je iets doen waar je helemaal geen motivatie voor kan opbrengen? Terwijl een ander het een heerlijke klus vindt? 


Als ondernemer moet je al zo veel. Dus geef lekker uit handen, die teksten. Kan jij doen waar je goed in bent en typ ik dat verhaal van jou in heldere woorden. Worden we allebei blijer van.

 

Reden 4: Een goede tekstschrijver heeft een frisse blik 

Je hebt een fantastische business. Je raakt er maar niet over uitgepraat. Na diverse opleidingen hou je je kennis up-to-date met verschillende workshops en trainingen. Je bent een professional op jouw gebied. Gedreven en je weet precies wat er speelt in de markt.


Ding dong! Alarmbel. 


Tunnelvisie op de loer. De kans is groot dat je zó veel van je product of dienst afweet, dat je verzandt in vakjargon. En van vakjargon krijgt jouw klant jeuk. En ik ook. Dus laat Tekst & Gebaar lekker die blog schrijven of dat nieuwsbericht. Dan weten we zeker dat het overkomt bij jouw doelgroep.


Reden 5: Rode lap

En ja… natuurlijk is de allerbelangrijkste reden dat jij met sterke, overtuigende teksten dik geld gaat verdienen. Een helder verhaal werkt bij jouw klanten als een rode lap op een stier. Een tekstschrijver neemt die klant mee in jouw verhaal en sleurt hem of haar als het ware naar die bestelknop. 


Hatselfats.


Nieuwe teksten voor je website nodig? Of wil je beter gevonden worden en structureel een blog laten schrijven? Kom maar bij mij. Ik schrijf webteksten voor ondernemers die al een business hebben staan, maar hun verhaal niet goed onder woorden krijgen. Met een goede bak latte en de nodige knaagvoer on the side ga ik graag voor jou aan de slag.